Dogodki

Koncert na 13. Festivalu slovenskega jazza


Župnijska cerkev svetega Egidija, Ravne na Koroškem

Facebook dogodek

Po dveh letih se na Ravne na Koroškem vračamo z gospel matinejo na enem najpomembnejših glasbenih festivalov pri nas. Po odmevnem koncertu leta 2015 so si organizatorji zaželeli novega sodelovanja, ob koncertu pa bomo v okviru festivala izvedli tudi zborovsko delavnico, katere udeleženci se nam bodo na koncertu pridružili pri nekaj skladbah.

Od oktobra 2015 je zbor nanizal številne koncerte v Sloveniji in tujini ter posodobil koncertni repertoar. Letošnji letni koncerti Gospel Fever 2017 je bil nov mejnik, saj smo na dveh večerih gostili ameriško skupino Undivided in našega Roka Ferengjo s fanti iz Rok’n’Banda.

Uradna napoved prvega koncerta na Festivalu slovenskega jazza vsekakor drži tudi tokrat: “Jazz in gospel imata skupne korenine v duhovni in posvetni glasbi severnoameriških črncev z začetka 20. stoletja. Bee Geesus je slovenski gospel zbor, ki vokale plete v ubran urbani zvok pod taktirko vidnega akapelista, Mateja Virtiča. Svojemu glasbenemu izrazu pravijo Gospel Fever, zanj pa je značilna energična izvedba črnske duhovne glasbe z močno harmonijo in čvrstim ritmom. Zbor ostaja vseskozi zvest izvirnemu sporočilu gospel glasbe, ki ni danes nič manj aktualno kot v času, ko je pomenilo glasen klic po osebni svobodi in je prinašalo upanje vsem zatiranim.”