Dogodki

Koncert v Bovcu


Bovški trg, Bovec

Facebook dogodek

V sodelovanju z Društvo Stezosledcev in Kulturni Dom Bovec bomo tudi letos izvedli gospel koncert na Bovškem.

Koncert poteka tradicionalno v času Alpine Camp - Pathfinder Club v Čezsoči. V petek, 18. avgusta, bo ob 20.30 center Bovca znova preplavila energija ob izvedbi edinega slovenskega gospel zbora, ki je vedno bolj uveljavljen tudi na mednarodni zborovski, a cappella in gospel sceni.

Slovenci si le stežka predstavljamo poletje brez morja, pregovorno zelo športno aktiven narod pa poleg poležavanja na soncu pogosto poseže po bolj aktivnem oddihu. Avgusta je tako naše visokogorje polno domačih in tujih zaljubljencev v naravo. Posočje je s svojo široko ponudbo in dih jemajočimi naravnimi lepotami gotovo eden najbolj priljubljenih koncev naše dežele. Bovško se s Klužami razvija v osrednje kulturno, umetniško, družabno in zabavno središče tega dela Primorske.

Začetki delovanja zbora Bee Geesus segajo v konec leta 2007. Že po nekaj prvih koncertih v sezoni 2007/08 smo poleti 2009 v sodelovanju z Društvom Stezosledcev organizirali prvi “alpski gospel koncert”, na katerem je poleg zbora nastopila še vokalna skupina 4Given. Odzivi so bili tako dobri, da smo koncert v trdnjavi Kluže organizirali tudi naslednje leto. Koncert je postal tradicionalen in je z izjemo leta 2012 organiziran vsako leto. V tem času so se domačini in turisti povratniki že tako navadili na koncert, da ga sredi avgusta pričakujejo še pred pričetkom oglaševanja.

Vabljeni!